Az Ön virtuális titkárnője
9 jel, hogy szükséged van virtuális asszisztensre

9 jel, hogy szükséged van virtuális asszisztensre

Mutatok 9 olyan jelet, amikor el kell gondolkodnod egy virtuális asszisztens segítségén.

Talán hallottál már a feladatok kiszervezéséről, talán magad is alkalmazod. Leginkább a marketingünket szoktuk elsősorban kiadni a kezünkből. Azonban azt tudtad, hogy időspórolás céljából üzleti feladatokat is kiszervezhetsz?

1. Túl sok időt töltesz az admin feladatokkal

 

Egész napokat töltesz a bejövő levelekkel, telefonhívásokkal, számlázással, utazások lebonyolításával és más ismétlődő feladatok elvégzésével?

Ne ess abba a csapdába, hogy azt gondolod te vagy az egyetlen ember, aki az üzletén dolgozhat. Persze ez a te vállalkozásod és csak te viheted sikerre. De annak érdekében, hogy a lehető legjobb esélyt megadd magadnak erre, priorizálnod kell a feladataidat. Végig kell gondolnod, mik azok a feladatok amiket csak te csinálhatsz meg és mi az amit más is megtudsz tenni helyetted.

Azzal hogy, felkérsz egy virtuális asszisztens, hogy gondoskodjon a rendszeres adminisztrációs feladatokról, neked több időd marad.

2. Elmaradnak a nagy lehetőségek

Ha túl sok időt töltesz az adminisztratív feladatokkal, akkor valószínűleg lemaradsz nagy lehetőségekről. És hogy valóban növekedjen a vállalkozásod összpontosítanod kell az erőfeszítéseidet. Ahhoz hogy sikeres legyen az üzleted, szükség van egy vezetőre. Nem csak adminisztrátorra.

A fejlődéshez építeni kell a kapcsolatokat. Networking clubbok, rendezvények, találkozók, megbeszélések stb. Ha folyton elviszi az idődet az adminisztrálás, akkor lemaradsz fontos eseményekről és találkozókról. Megengedheted ezt magadnak?

3. Nem valósítod meg a nagy ötleteidet

Van egy nagy ötleted, egy nagyszerű új projekted? De mindig lecsúszik a To Do listádról? Már 6 hete tervezgeted, de a mindennapos rutin feladatok miatt úgy érzed, hogy ténylegesen nem tudsz foglalkozni vele?

Ez az ahol egy virtuális asszisztens segíthet. Azáltal, hogy segítséget nyújt az ismétlődő feladatok ellátásában, felszabadítja az idődet így nem csak a már meglévő értékkel tudsz foglalkozni, hanem új projektekkel is.  Sőt, kifejezetten az új projektre is felveheted a virtuális asszisztenst így kezdetektől fogva a lényeges feladatokra koncentrálhatod az erődet.

4. Stresszes vagy és ez már az egészségi állapotodban is megjelenik

Érzed, ahogy nő benned a feszültség? A világon mindenhol és minden vállalkozó és üzlettulajdonos az aggodalmakkal és terhekkel fekszik le este aludni. Ezek az aggodalmak érthetőek, de néhányukat lehet kezelni, meg lehet akadályozni. Ha az éjszaka közepén felébredsz, mert eszedbe jut, hogy egy fontos számlát nem küldtél el, vagy a közösségi oldaladon még mindig nem posztoltál, mert nem maradt rá időd. Ezek mind olyan feladatok, amiben egy virtuális asszisztens tud neked segíteni. Nem csak hogy segítségedre lesz ezekben a feladatokban, de hosszútávon a napi általános stressz is csökkenni fog. Ez egy kettős befektetés: az üzletedbe és az egészségedbe.

5. Órákat töltesz az üzlettel de úgy érzed még ez is kevés

Ugye ismerjük azt, amikor a nap 24 órája sem elég? Minden MOST-ra kell? A vállalkozók és üzlettulajdonosok gyakran hosszú órákat dolgoznak, de ez nem mindig jelenti azt, hogy sikeresek. A nap minden órájában dolgozol, de úgy érzed mintha semmit sem csináltál volna? Nem vagy ezzel egyedül, de ez egy jel, hogy változtatnod kell.

Ha a vállalkozásodra fordított órák nőnek, de a növekedés pozitív korrelációja nélkül, meg kell vizsgálnod az aktuális munkafolyamataidat, és változtatni kell. Segítséget is kérned kell. Itt az ideje a kiszervezhető feladatoktól megszabadulj. Ha csak napi 1-2 órád felszabadul, akkor már több időd lesz a lényeggel foglalkozni.

6. A munka és a magánélet közötti egyensúly elvesztése

Kellett valaha olyan döntést hoznod, hogy a családdal vagy a munkával töltöd az idődet? Ez egy másik jele annak, hogy a munka vs. magánélet egyensúlya megbillent.

A vállalkozók és üzlettulajdonosok felelősséget éreznek a vállalkozásukért így gyakran kerül az első helyre, ami pedig konfliktushoz vezethet a munka és a magánélet között, ami később családi és/vagy egészségügyi problémák formájában jelenik meg.

Ez megint egy jel arra, hogy megálljon és kérjen segítséget. Egy virtuális asszisztens segítségével újra egyensúlyt hozhatsz az életedbe és még koncentráltabbá tudod tenni az időbeosztásodat.

7. Nincs kereted egy állandó alkalmazottra

Még akkor is, ha felismerted, hogy segítségre van szükséged, lehet, hogy bizonytalan vagy, mert nincs kereted egy állandó alkalmazottat felvenni. Költséges az ilyen munkaerő, mert nem csak fizetést kell adnod, de a járulékokat is neked kell fizetned utána.

Ha már elgondolkoztál ezen és bizonytalan vagy, akkor ezt is vedd egy jelnek, hogy esetleg egy virtuális asszisztenssel kellene együttműködnöd. Egy állandó alkalmazott pénzügyi terhei nélkül tudod megkapni ugyanazt a segítséget. Lehet óránként vagy naponta esetleg csak projektekre dolgoztok együtt, de vállalkozóként maga felel a járulékaiért és az adózásáért.

8. Ha nincs állandó irodád

Szintén gondot okozhat, ha nincs egy állandó irodád. Hiszen ha állandó alkalmazottat akarsz felvenni, akkor nem csak egy munkaterületet igényel, hanem be is kell tanulnia és személyes fejlesztési támogatást is kell nyújtanod.

Ha virtuális asszisztenssel dolgozol együtt, akkor élvezheted annak a hasznát, hogy távolról dolgoznak így egy fizikai helyiség állandó költségeire nincs gondod. Természetesen még mindig szükség lehet arra, hogy beletanuljon a te üzleted folyamataiba, de az együttműködés során idővel már csak a feladatot kell kiadnod.

9. Érezd jól magad

Te miért működteted a vállalkozásodat? Mert TE úgy döntöttél, igaz? Vállalkozni, vállalkozónak lenni nagyszerű dolog. Teljesen a magad ura vagy, te irányítod az életedet. Szenvedélyed a munkádhoz köthető így azt nem is munkának éled meg. Ne felejts el megállni néha és ezt szem előtt tartani. Emlékezz arra, hogy ahol most tartasz arról nem rég még csak álmodtál.

Tehát érezd jól magad: és vegyél fel egy virtuális asszisztenst. Ez növelni fogja a kontrollt a dolgaid felett és te egyre jobban fogod érezni magad a bőrödben. Hamarosan észre fogod venni a hasznokat és javulásokat nem csak az üzletedben, de a személyes növekedésedben és egészségedben.

Kérj árajánlatot

netasszisztensed@gmail.com